Auntz gazta entsalada

Zenbatentzat: Pertsona batentzat

Denbora: Ordu erdi

Osagaiak

  • Letxuga: 200g
  • Auntz gazta: 4 zati
  • Intxaurrak: 10
  • Mahaspasak
  • Marrubiak
  • Gatza
  • Ezti ozpina

Prestakuntza

1.Garbitu eta xukatu letxuga.

2.Zartagina sutan jarriko dugu eta intxaurrak gorrituko ditugu segundo batzuetan. Plater batean atera eta ahuntz gazta egiten dugun horretan tenplatzen utziko dugu.

3.Zartagina berriro sutan jarri eta ahuntz gazta bi aldeetatik gorritu dugu. Lortu nahi duguna da alde bakoitzean geruza kurruskaria sortzea eta barrualdea oso krematsua gelditzea. Horrela, platerean mozten dugunean, gazta letxuga hostoekin urtzen da.

4.Gazta gorrituta dagoenez, letxuga hostoak lau plater sakonetan banatzen ditugu edo entsalada ontzi batean, intxaurrak, mahaspasak eta garbitutako eta zatitutako marrubiak zabaltzen ditugu.

5.Bi aldeetatik gazta egin ondoren, gazta zatiak egingo ditugu.

6.Ezti ozpina prestatzen dugu osagai guztiak ontzi batean nahastuz, sardexka edo hagatxoen laguntzarekin (eztia egiteko 6 koilarakada oliba olio birjina extra, 2 koilarakada ozpina eta koilarakada 1 eztia nahastu behar dira) . Estalkidun kristalezko ontzi batean ere egin daiteke. Oso erabilgarria da osagaiak barruan bota, estali eta astindu bat bezala astindu besterik ez dugu egiten. Onena da oso garbia dela entsaladak janzteko orduan.

7.Berehala zerbitzatzen dugu gazta hotz ez dadin eta parrillan egitearen grazia gal ez dezan.