Dilistak

Zenbatentzat: 2 pertsonentzat

Denbora: Ordu bat

Osagaiak:

  • 0,4kg dilista
  • Egosteko txorizo bat (barazkijalea edo beganoa bazara ez, prefosta!)
  • 2 patata
  • Azenario bat
  • Oliba olio bi koilarakada
  • Gatz koilarakada txiki bat

Prestakuntza:

1. Patata eta azenarioak garbitu: patata lauki txikitan moztu, azenarioa berriz xerra finetan.

2. Txorizoa 4-5 zatitan ebaki.

2. Lapiko batean olioa berotzen jarri, eta bertan txorizo zatiak landu 3-4 minutuz.

3. Guztia ondo landu denean, patata eta azenario zatiak bertara gehitu eta dena elkarrekin nahastu.

4. Dilistak eta gatza gehitu eta urarekin bete lapikoa, guztia urez estal dadin.

5. Egosten eduki, ordu eta laurden inguru lapikoan egiten baditugu. Presio-eltzean 20 minututan egiten dira.

6. Amaitzean gatza puntuan jarri eta gozatzeko prest ditugu, ez baditugu egun berean jango, hozten direnean hozgailuan gorde.