Eskalibada

Zenbatentzat: 6 pertsonentzako

Denbora: 2 ordu

Osagaiak

  • Berenjena: 2
  • Piper gorriak: 2
  • Tipula txikiak: 3
  • Tomate txikiak: 5
  • oliba olio birjina extra
  • Baratxuri aleak: 2
  • Gatza

Prestakuntza

1.Tipula zuritu eta garbituko ditugu, hozkailuaren azpiko gainerako barazkiekin batera, lehortu sukaldeko paperarekin. Labeko erretilu batean jarriko ditugu zuzenean.

2.Labea aldez aurretik 200 º C-tan berotuta dagoela, egosi barazkiak ordu batez. Ez da beharrezkoa oliba olioa edo gatza botatzea.

3.Barazkiak oraindik bero daudenean, ia labetik atera berriak, prestatzen hasiko gara. Piperrak zuritu eta ireki erditik barruko haziak kentzeko, lehenik barruan izango duten ura aprobetxatuz. Piperrak eta haien ura plater batean jarriko ditugu.

4.Tomateak zuritu eta askatuko duten zukua aprobetxatuz, plater berri batean moztuko dugu, aurki dezakegun zati gogorrak ezabatuz. Berenjenak zuritu eta barruko haziak kenduko ditugu. Euren zukuarekin batera gordetzen ditugu. Tipula txikitu eta erreserbatu egiten dugu.

5.Platera muntatuko dugun iturria edo erretilua aukeratuko dugu eta zatitan moztutako barazkiak banatuko ditugu, piper eta berenjenen kasuan, eta zatitan tomatea eta tipula. Barazkietatik gordetako zukuekin ureztatzen dugu.

6.Baratxuri aleak zuritu eta txikitu eta banatu erretiluko barazki gainazalean. Azkenean oliba olio birjina estra on batekin ureztatuko dugu.