Hojaldreak

Zenbatentzat:

Denbora:

Osagaiak

  • 500g irin
  • 250g ur tenperatura epelean
  • 60g gurin urtua
  • 350g gurin solidoa
  • 5g gatz
  • Azukre koilarakada txiki bat, janari gozo batentzat bada.

Prestakuntza

1-Lehenik eta behin, osagaiak pisatu eta prestatuko ditugu. Ondoren, bol batean irina borako dugu eta erdian zulo bat egingo diogu beste osagai guztiak botatzeko.

2-Osagai likidoak botako ditugu eta irinarekin nahastuko dugu masa bat lortu arte. Horren ostean, bola bat egingo dugu masarekin gurutze batez moztuko dugu eta film paper batez tapatuko dugu ondoren hozkailuan 30 minutuz masa hozten utziko dugu.

3-Gurina solidoa bi horneatzeko papelen artean sartuko dugu eta lehunki golpe batzuk emango dizkiogu.

4-Masa estiratuko degu hirindun superfizie baten gainean eta gurin blokea erdian jarriko dugu.

5-Peketea itxiko dugu masak gurina estali arte. Soberan dagoen irina kenduko diogu brotxa batekin.

6-Gure masa estiratuko dugu. Ondoren 90º giratuko dugu eskubiruntz. Berriz beste buelta bat hemango diogu.

7-Reposatzen utziko dugu hozkailuan 30 bat minutuz.

8-Hau egitean orea estiratuko dugu forma errektangeluarra emanez

9-Masa prest edukiko duzu.