Txerrikia labean

Zenbatentzat: Pertsona batentzako

Denbora: Ordu erdi

Osagaiak

  • Txerri solomo handia: 1
  • Oliba olioa: 2 koilarakada eta erdi
  • Erromero freskoaren hosto txikituta: 2 eta erdi
  • Mostaza lodia: 2 koilarakada eta erdi
  • Baratxuri alea, xehatuta: 5
  • Gatza: Koilarakada erdia
  • Biribildutako piper beltza

Prestakuntza

1.Berotu labea 225 ºC-tan. Lerrokatu orri bat aluminiozko paperarekin eta busti itsasgarria ez den egosketa spraiarekin. Alde batera utzi.

2.Garbitu txerri solomoa ur hotz azpian eta moztu haragitik soberan dagoen koipea edo mintza. Lehortu eta jarri labeko erretiluan.

3.Ontzi txiki batean, nahastu oliba olioa, erromero hostoak, mostaza, baratxuria, gatza eta piperbeltza. Kontuz igurtzi txerrikume solomo guztia nahasketarekin, batez ere gainean.

4.Labean berotu eta parrilan haragia gorritu arte, 20 minutu inguru solomoa txikia eta 25-30 minutu inguru handia. Haragia eginda dagoenean, atera labetik eta utzi 5-10 minutuz pausatzen moztu aurretik.