Zeliakoen ogia

Zenbatentzat: 4 lagunentzat

Denbora: 45 minutu

Osagaiak

  • 175 gr Alatria Gari almidoia
  • Proteina irin baten 60 gr. Bi aukera:
    • 30 gr Alatria buckwheat organikoa +30 gr Glebe Baserriko Oatmeal+5 gr Psyllium Live Health
    • 20 gr Alatri buckwheat organikoaa+30 gr Nahastu Botoia Schar+10 gr Alatria Arroza Irina
  • 7,5 gr Esne hautsa
  • 200 gr ur
  • 5 gr Xantana Alatria gomazkoa
  • 5 gr Schar legamia (lehorretik 5 gr) eta legamia freskoa 15 gr) eta koilarakada legamia
  • Ezti jet bat
  • Oliba-olio birjinaren estraperra
  • Sagar sagardo ozpin pixka bat
  • Gatz 5 gr
  • Koilarakada bat azukre

Presta

1-Jarri osagai lehorrak (Alatria gari almidoia, Alatria alforka Glebe Farm Oatmeal, esne hautsa, Alatria xanthan goma eta Schar legamia) eta ondo nahastu 4. abiaduran edozein aparatu elektrikoetan (oragailua, ogi makina) edo Thermomix). Ondo nahastuta, gehitu ura, nahasketa integratuta dagoenean, gehitu olio zorrotada, ozpin zorrotada eta gatz pixka bat. Thermoix erabiltzen baduzu, gehitu ura eta legamia minutu 1ez 1 abiaduran eta 37 gradutan. Ondoren, osagai lehorrak, olioa eta ozpina gehitzen dira eta 20 segundotan jartzen da abiaduran eta ondoren 5 minutu puntako abiaduran. Ondoren, 5 minutuz atseden hartzen uzten da eta, ondoren, berriro oratzen da puntako abiaduran.

Ogia hozkailuan uztea gomendatzen da ogiak konformatu aurretik orea gorputza har dezan. Aholku hau bereziki gomendagarria da Thermomix erabiltzen baduzu.

2-Orea silikonazko mahai edo labean paper batetik kendu. Aurretik mahai gainean edo paperezko arroz-irina hedatuko dugu orea itsatsi ez dadin eta forma ematen laguntzeko. Hemendik aurrera irudimena doakoa da eta baguetak, ogi biribilak edo figurak egin ditzakegu eta horrela etxeko txikienak harritu.

3-Utzi orea atseden hartzen bere bolumena ia bikoiztu arte. Tabernak labana batekin moztu daitezke azken aurkezpena hobetzeko. Bitartean, labea 220 gradutara berotu daiteke eta orea 200 gradutan egosiko da. Aholku gisa, orea barruan jarri ondoren, labearen oinarria urez apur bat bota dezakezu, horrek hezetasuna sortuko du eta horrek ogiaren lurrazala kurruskaria bihurtuko du.

4-Azkenean, baina, gutxienez, ogiak kendu ondoren oso gomendagarria da ogiak hoztea gutxienez 6 orduz. Arrazoia zera da, ogia labetik ateratzen dugunean, oraindik bero egongo dela eta denbora luzez eta mamiak eratzen eta egosten jarraituko duela. Hozten uzten badugu, mamiak askoz ere ehundura eta leuntasun handiagoa izango du.

Orain, gozatu!

kuntza